16 September 2020 Program Malaysia Day ESports Challenge 2020 anjuran bersama…

16 September 2020  

Program Malaysia Day ESports Challenge 2020 anjuran bersama…
Share this:
[ad_1] 16 September 2020 🇲🇾

Program Malaysia Day ESports Challenge 2020 anjuran bersama Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sarawak, Sarawak Esports Association, Sibu District Esports Club dan Kelab Kecergasan LCHFS di Dewan Suarah Sibu, Sarawak.

Dalam program ini juga, pihak SESA telah mengambil inisiatif untuk menyantuni rakan-rakan kurang upaya (OKU) dan memberi penerangan mengenai Esports OKU. Secara tidak langsung, kita juga memberi ruang kepada OKU untuk berkecimpung di dalam bidang Esports yang tidak mustahil untuk mereka sertai. Terima kasih kepada rakan-rakan OKU yang sudi hadir, tidak lupa juga kepada rakan-rakan ahli gabungan dari Batang Rajang Esports Association yang banyak membantu.

Turut hadir bersama YB Dato Sri Reezal Merican Naina Merican, Menteri Belia & Sukan Malaysia; YB Datuk Haji Abd Karim, Rahman Hamzah Menteri Belia dan Sukan Sarawak; YB Datuk Snowdan Lawan, Menteri Muda Belia dan Sukan Sarawak; Pn Nancy Jolhi, Pemangku Setiausaha Tetap Kementerian Belia dan Sukan Negeri Sarawak; Pn Azura Hj Sabrin, Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sarawak dan Encik Afiq Fadhli Narawi, Presiden Persatuan Sukan Elektronik Negeri Sarawak (SESA).

Terima kasih YB Dato Sri Reezal Merican Naina Merican, Menteri Belia & Sukan Malaysia KBSMalaysia kerana sudi hadir dan memberi semangat kepada komuniti Esports di Sarawak. Insyallah, kita akan jemput lagi untuk ke program seterusnya.

Jabatan Belia Dan Sukan Negara
Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sarawak – Rasmi

YB Karim Hamzah
YB Snowdan Lawan

#TeamKBS
#MYSS
#SESA
#Esports
#EsportsMalaysia


[ad_2]
Source

By Abdul Qaiyum Alidin

The life of an ordinary guy, an engineer, a scientist, and a social media. Enjoy and have fun!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Skip to toolbar