“Demi MASA, Untuk Malaysia”. Sedar tak sedar dah masuk separuh kedua tahun 2020….

“Demi MASA, Untuk Malaysia”. Sedar tak sedar dah masuk separuh kedua tahun 2020….
Share this:
[ad_1]
“Demi MASA, Untuk Malaysia”. Sedar tak sedar dah masuk separuh kedua tahun 2020. Betapa pantas masa meninggalkan kita. Yang penting kita harus memastikan ekonomi komuniti Bumiputera dapat diperkukuh bukan sahaja dalam mendepani krisis COVID-19 tetapi juga untuk masa akan datang.

Bercakap mengenai masa, “MASA Horlogerie” alumni SUPERB kini mempunyai fasiliti R&D dan “prototyping” MASA AtmosLab di Malaysia, kini sedang giat merancang untuk penubuhan akademi pembelajaran dan praktikal dalam bidang horologi pertama di Malaysia bagi memberi peluang kepada anak tempatan untuk membina kerjaya dalam bidang ini dari usia muda sehingga ke peringkat tertinggi.

“Bersempena ulangtahun ke-5 tahun ini, MASA Horlogerie berharap usaha kami dalam fardhu kifayah ini dapat membuka mata rakyat Malaysia untuk berusaha meneroka bidang-bidang yang belum dikuasai ilmu dan pengetahuannya, dan memanfaatkan segala kudrat dan bakat yang ada untuk bersama-sama menjadikan Malaysia lebih maju, aman dan makmur.”

Layari http://www.masa.com.my/ atau FB Page MASA Horlogerie untuk maklumat lanjut.

#teraju #terajuofficial #bumiputera #usahawanbumiputera #bumiputeragenda #agendabumiputera #entrepreneurs #business #perniagaan #bumiputeraentrepreneurs #economicplanningunit #jabatanperdanamenteri #unitperancangekonomi #prihatinrakyat
[fb_vid id=”784186592119254″] [ad_2]
Source

By Abdul Qaiyum Alidin

The life of an ordinary guy, an engineer, a scientist, and a social media. Enjoy and have fun!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Skip to toolbar