Pasar Tamu Seri Entingan sedia ruang niaga yang lebih selesa

Pasar Tamu Seri Entingan sedia ruang niaga yang lebih selesa
Share this:
[ad_1] KOTA SAMARAHAN: Selepas 15 tahun beroperasi di kaki lima sepanjang Jalan Entingan di sini, peniaga boleh menarik nafas lega dengan adanya Pasar Tamu Seri Entingan yang telah mula
beroperasi.
Pengerusi Penjaja, Rabiah Eli berkata, Pasar Tamu Seri Entingan menyediakan ruang niaga yang lebih selesa dan teratur kepada peniaga berbanding di tapak lama.
Datuk Idris Buang (dua kanan) meluang masa membeli ikan yang dijual peniaga di Pasar Tamu Seri Entingan, Kota Samarahan.
8/10/2021 Pasar Tamu Seri Entingan sedia ruang niaga yang lebih selesa. “Kita berterima kasih kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Muara Tuang, Dato’ Idris Buang yang prihatin mengenai masalah yang dialami golongan peniaga di sini.
“Dengan adanya tapak baharu ini kesesakan yang timbul akibat tapak perniagaan yang tidak teratur khasnya pada masa puncak dapat diatasi,” katanya.
Malah, katanya, bagi kemudahan dan keselesaan kepada peniaga Bang Dris turut bermurah hati untuk menyumbangkan kanopi secara percuma kepada peniaga.
Pasar Tamu Seri Entingan di bawah Majlis Perbandaran Kota Samarahan (MPKS) di belakang tapak asal menempatkan seramai 34 peniaga yang menjual hasil sayur-sayuran, ikan, ayam,kuih-muih dan sebagainya.

Pasar Tamu Seri Entingan sedia ruang niaga yang lebih selesa

[ad_2]
Source

By Abdul Qaiyum Alidin

The life of an ordinary guy, an engineer, a scientist, and a social media. Enjoy and have fun!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Skip to toolbar